Blogia
* El tren dels moments*

Enric Cassases

Comentari

Aquest poema va ser escrit pel poeta del mes Enric Casasses. És un poeta una mica diferents i considero que també és alternatiu en la nostra època.

Una de les seves creacions ha estat Diners. Els diners ens pertorben a tots, l’economia ens fa ser diferents, fins i tot malignes per aconseguir el benefici propi sense pensar en els altres. Els diners representen tot el material, el materialisme. Un agent extern a la nostra naturalesa. Gràcies als diners avui en dia trobem moltes desigualtats socials. N’hi ha que en tenen molts i no els comparteixen, n’hi ha qui en tenen i els comparteixen, n’hi ha que en tenen pocs i també els comparteixen, però us heu parat a pensar que els hi passa als que no en tenen mai ni en tindran. Es que trobem just que siguin desgraciats per tota la vida. EI!! Que som tots persones amb els mateixos drets i deures.

Diners

Diners

Entrevista a Enric Cassases

JO

Menjo sol tot l'hivern 
t'abraço 
camino aquest carrer 
t'abraço 
m'enfonso en el no res 
t'abraço 
compro un encenedor 
t'abraço 
de nit em crec que et veig 
t'abraço 
potser vol entrar vent 
t'abraço 
passo calor fa fred 
t'abraço 
ni t'abraço ni no 
t'abraço 
discuteixo amb infants 
t'abraço 
m'aturo pel camí 
t'abraço 
escric qualsevol vers 
t'abraço 
em desperto obro els ulls 
t'abraço 
m'escapo de l'infern 
t'abraço 
no sé com perquè sí 
t'abraço 
begut i buit i encès 
t'abraço 
no et podré abraça més 
t'abraço 
l'abraç meu et fereix 
t'abraço 
me'n vaig et dic adéu 
t'abraço 
estic aquí no ho veus 
t'abraço

Comentari del poema JO

A continuació faré un breu comentari respecte el poema jo dl’autor del qual és Enric Casasses.El poema tracta el procés emocional d’una persona quan s’enamora. Veiem com a una simplicitat ens arribar a transmetre un dolç missatge.  Veiem un seguit de figures retòriques, com poden ser: la primera estrofa fa referència a l’hivern, que les flors encara no han florit. Quan diu que per la nit hi sembla veure, dedueixo que és quan la persona ja ha madurat, gràcies a l’encenedor que és una altra metàfora, que li dóna la llum enmig de la nit. Quan diu “passo calor fa fred” és tracta d’una contradicció.He escollit aquest poema  perquè he trobat interessant que faci la reflexió sobre si mateix, com si es tractes d’una altra persona molt propera. Desenvolupa tot el procés d’una persona. El procés que fem tots, independentment d’agents externs.És per això que aquest poema remarca “t’abraço” com si fos a tu, però en realitat és a mi mateix.

Biografia Cassases

Biografia Cassases


Enric Casassas (Barcelona 1951) Poeta. Fill d’Enric Casassas i Simó. La seva obra mostra influències molt heterogènies (de la poesia medieval al surrealisme, passant pel Renaixement i el Barroc). És autor de La cosa aquella (1982, premi Crítica Serra d’Or de poesia 1992), No hi érem (premi Crítica de poesia catalana, 1994), Desfà els grumolls (1994), Calç (1996, premi Carles Riba 1995), D’equivocar-se així (1997, premi Ausiàs Marc de Gandia 1996), Coltells (1998), Plaça Raspall: poema en set cants (1998, premi Ciutat de Palma de poesia 1999), Canaris fosforescents (2001), Que dormim (2002)